Elke laatste zaterdag van de maand wordt
er een wijkwerkochtend georganiseerd.
De werkzaamheden bestaan uit schoffelen,
snoeien, planten, bosonderhoud enz,
Gemiddeld werken daar zo'n 30 tot 40
vrijwilligers aan mee.
Twee keer in de maand wordt er door de vrijwilligers het gras gemaaid en het onkruid tussen de stenen weg geborsteld. Daarnaast wordt er door de braamsluipers in de zomer elke donderdagavond tussen het groen geschoffeld waardoor de wijk er, om door een ringetje te halen, uitziet.
De bewoners houden zich bezig met de inrichting van en de voorzieningen in de wijk de Hoekwierde. Zo zijn er er in de wijk een jeu de boules baan,  de hoeksteen en kunstwerk en voorzieningen voor de vogels aangebracht. De werkzaamheden daarvoor zijn door vrijwilligers  uitgevoerd.
De Hoekwierde ligt midden in het groen. Aan de rand het Windbos en in de wijk het Vogelbos. Daarin  vind je een rijke scharkering aan vogels, dieren en bijzondere planten en paddenstoelen. Vanaf de rand van de wijk is het zo'n 50 meter naar de dijk waarvan je een prachtig uitzicht hebt over het Gooimeer.
Door EZH is de sociale cohesie sterk vergroot. Door het gebeuren in de wijk zijn de bewoners veel meer met en bij elkaar betrokken. Waardoor zij meer met elkaar ondernemen en organiseren zoals: een jeu de boules competitie, vogelexcursies, midzomerfeest, nieuwjaarsreceptie. Ze verzorgen ook gastlessen over de natuur op de buurtschool.
Experimenteel Zelfbeheer Hoekwierde (EZH) heeft tot doel het verhogen van het niveau van het groenonderhoud  en het bevorderen van de sociale cohesie. Hier kun je zien wat dit met en voor de wijk doet. De groeiende activiteiten, de verbeterende wijk, de gevoerde acties, de gewonnen prijzen, de wandelroutes enz.
Het vogelbos bevindt zich in de hoekwierde en wordt door een arparte groep vrijwilligers onderhouden. In de loop van de tijd is de EZH steeds meer betrokken geraakt bij de vogelbossers. De EZH vericht hand en span diensten. Het is wel zo dat de vogelbossers een eigen finianciŽle middelen hebben.
Film deel van de site
naar Foto deel van de site